/Files/Images/Hånddesinfeksjon.jpg

Forskning viser at hånddesinfeksjon minsker sykefravær

Tysk forskning som gikk over 13 måneder fastslår at hyppig bruk av hånddesinfeksjon reduserer betydelig risikoen for å bli syk på jobben.

Menn er verst, og vi vet fra tidligere undersøkelser at opptil 50% av menn ikke vasker hendene etter et toalettbesøk. Andre undersøkelser viser at 20% ikke vasker hendene etter et toalettbesøk, mange skylder hendene bare i vann, og av de som vasker hendene med såpe – er det 90% som vasker hendene feil.

Men dette var før Corona pandemien! Men la oss ikke glemme det og fortsette det gode søkelyset på håndhygiene, fordi;

I det tyske forskningsstudiet som er referert til i det anerkjente legetidsskriftet BMC Infectious Diseases ble 850 ansatte i flere selskaper plukket ut. Av denne gruppen fikk 67 ansatte beskjed om å bruke hånddesinfeksjon minst fem ganger daglig. En annen testgruppe bestående av 67 personer fikk beskjed om å fortsatte med sine vanlige hygienevaner. Forskningsprosjektet gikk over 13 måneder og inneholder totalt 1230 personer.

Resultatet av forskningsstudiet viser en meget stor forskjell på de to gruppene i antallet dager med sykdomssymptomer. I gruppen som brukte hånddesinfeksjon var spesielt antallet dager med symptomer til forkjølelse, feber, hoste og diaré sterkt redusert.

Har innflytelse på produktiviteten

– Det viser hvor lite som skal til, sier Espen Agnalt, administrerende direktør i Initial, som en kommentar til det tyske forskningsstudiet.

Resultatene i forskningsstudiet bekrefter at hånddesinfeksjon har forebyggende effekt mot akutt respirasjons- og gastrointestinale infeksjoner (for eksempel salmonella, kampylobakter og turistdiaré).

– Fordi hånddesinfeksjonsmidler direkte bidrar til å redusere de mest vanlige årsakene til at folk må holde seg hjemme i stedet for på jobb, så kan man si at slike hygienemidler bidrar indirekte til å holde produktiviteten oppe i bedriften, sier Agnalt.

/Files/Images/Espen.PNG

– Det viser hvor lite som skal til, sier Espen Agnalt, administrerende direktør i Initial, som en kommentar til det tyske forskningsstudiet.

Relaterte artikler